17. januar 2013

For første gang i 12 år

For første gang i 12 år har jeg i dag lagt mascara på mine øjenvipper, mens jeg faktisk har kunnet se dem. Altså øjevipperne. Det har sådan set lidt været med øjnene som indsats hver gang, men det er gået uden problemer.

For 12 år siden fik jeg nemlig briller, og i går fik jeg kontaktlinser. Med kontaktlinserne i kan jeg jo godt lægge mascara på og se, hvad jeg laver. Det er ret smart!

Grunden til, at jeg har valgt at skifte til kontaktlinser, er, at jeg er blevet træt af konstant at skifte mellem mine almindelige briller og læsebriller. Jeg kunne jo også prøve briller med to styrker, men jeg valgte altså at prøve kontaktlinser med to styrker.

I går hos optikeren satte jeg dem i efter adskillige forsøg. Jeg blinkede. De kom skævt ind. De vendte vrangen ud. Osv. osv. Men til sidst efter måske en lille halv time var de begge i. Derefter skulle jeg tage dem ud igen, og det gøres altså ved at man klemmer linsen sammen og trækker den ud. Det lød ubehageligt, men det gik ganske smertefrit efter nogle forsøg. Og så i med dem igen og ud og gå en tur for at prøve det af, inden det kunne forsvares, at jeg skulle ud og køre bil.

Billede lånt her


Højre linse mærkede jeg næsten hele tiden, mens jeg intet mærkede til venstre linse. Skarpt så jeg ikke - hverken langt væk eller tæt på. Men når jeg blinkede - og det gjorde jeg rigtig meget - stod det skarpt på afstand. Efter nogle minutter hjalp det med skarpheden. Jeg kunne kigge rigtig langt væk og derefter på noget på et par meters afstand, og det så helt fint ud. Men læse tæt på kunne jeg godt nok ikke. Hvis det nærmede sig at stå skarpt, varede det kun få sekunder, før det igen sløredes.

Jeg beholdt linserne i og kørte hjem. Ved sengetid skulle de ud, og det gik forbavsende let. Det var nu rart nok at få især den højre linse ud, for den generede mig altså lidt hele tiden.

Her til morgen var jeg jo så alene med linserne, og jeg stod op i god tid til at kunne bøvle med at få dem i. Det blev også nødvendigt, for der skulle en del forsøg til, før det lykkedes. Men i kom de, og jeg mærkede straks, at højre øje ikke var generet som i går. Jeg er ret sikker på, at linsen i højre øje vendte forkert i går. Optikeren sagde, at jeg ikke ville være i tvivl, hvis jeg havde vendt den forkert. Måske jeg bare har en høj smertetærskel, siden jeg var i tvivl og affandt mig med det generede øje?

Jeg har haft linserne i i 11 timer nu, og mærker fortsat intet til dem. Jeg blinker nok lidt mere end normalt, men jeg blinker ikke konstant, så det er ok.
Jeg har i dag bemærket, at omgivelserne har fået fiskeøjeperspektiv. Med det mener jeg, at mit syn er nærmest rundt. Når jeg fokuserer på et punkt, bøjer det der er omkring punktet af i en cirkel. Det er ikke voldsomt, men nok til at jeg har bemærket det flere gange.

Mine øjne arbejder konstant på at stille skarpt, så jeg bliver træt i øjnene. Det kniber fortsat med at læse noget tæt på helt skarpt, men det håber og tror jeg på, bliver bedre de kommende dage.

Alt i alt tegner det rigtig godt med kontaktlinser med glidende overgang til mig, og det er jeg rigtig glad for. Jeg har grebet ud efter mine briller maaaange gange det seneste døgn, fordi det er så indbygget i mine reflekser, at jeg skal skifte mellem dem hele tiden. Men brillerne ligger i tasken, så der er ikke noget at gribe ud efter. Jeg har også villet fjerne lidt skidt fra øjenkrogen flere gange, og har grinet af mig selv, når jeg helt automatisk bevægede fingeren langs kinden "ind under brilleglasset" og der ingen brilleglas var at komme udenom.

For lidt siden var det så jeg tænkte, at jeg dæleme da skulle have mascara på! Hvor fedt at kunne se øjenvipperne og putte mascara på helt inde i bunden af øjenvipperne. Så langt ind mod øjet har jeg ikke turdet sætte børsten før.

Bagsiden af medaljen? Hold da op så mange rynker jeg har om øjnene! Jeg tror, brillestellet har dækket en del over dem, men nu er der frit udsyn. Jeg er spændt på at se min kærestes reaktion i næste uge, og håber, han ikke kalder mig mor, bedstemor eller lignende!!! ;)

2 kommentarer:

Mette sagde ...

Det lyder rigtigt positivt og som om det kan komme til at fungerer for dig. Gid det mig.

Koh-I-Noor sagde ...

Ja, det tegner faktisk rigtig godt. I dag kan jeg endda i perioder se ting klart tæt på. WooHoo!