6. december 2014

Særligt udvalgte julesmåkageopskrifter

Da jeg for mange år siden flyttede hjemmefra og skulle danne mine egne juletraditioner omkring julesmåkagerne, smagte jeg på rigtig mange forskellige for at finde de opskrifter, jeg gerne ville føre videre.

Jeg vil gerne dele de to favoritter, som er knyttet til et par kvinder, der har fyldt meget i mit liv. Det er min mor og min tidligere svigermor, og de har givet mig opskrifterne på verdens bedste brunkager hhv. pebernødder. Jeg har også en udvalgt opskrift på vanillekranse, men den er fra Familie Journalen engang i 80'erne, så den er ikke knyttet til en bestemt person.

Her følger opskrifterne, og skulle du få lyst til at gemme dem, vil det være mig og mine mødres ære, om du bevarer opskrifternes titler. Tak :)



Mor Aases brunkager

100 g. sukker
1 dl. mørk sirup
150 g. smør
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødte nelliker
1½ tsk. natron
1 tsk. ingefær
3 tsk. kanel
Revet appelsinskal
50 g. smuttede, hakkede mandler
325 g. hvedemel

Sukker, sirup og smør smeltes i en gryde.
Gryden tages af varmen, og de øvrige ingredienser blandes i. Put melet i til sidst.
Rul dejen til en pølse på 5-6 cm.s tykkelse og stil den køligt i nogle timer. Skær tynde skiver af dejpølsen.
Bages ved 200 grader i 5-6 min.



Svigermor Ninas pebernødder

250 g. hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt
100 g. smør
150 g. farin
1 æg
½ tsk. hvid peber
1 tsk. kanel
1½ tsk. stødte nelliker

Bland mel og hjortetaksalt.
Smuldr smøret i.
Tilsæt æg, farin og krydderier, og ælt dejen sammen.
Rul en masse lange, ca. 1 cm tykke pølser af dejen og sæt dem koldt nogle timer. Skær ud til små nødder. De behøver ikke blive rullet til kugler.

Bages ved 190-200 grader i ca. 8 minutter.


Rigtig god fornøjelse og god jul 2014 :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar