7. december 2016

Mit julepyntede hjem 2016

Denne lille dame havde Daniel med hjem fra dagplejen ca. 1988.
Vi hang hende straks op i lampen over køkkenbordet, og det blev
hendes faste plads i utallige år. Hun blev faktisk symbolet på,
at nu begynder julehyggen. En vigtig, lille julenisse hos mig.
Jeg så her til morgen Hella Joofs julestue. Hun er så skøn. Hun får mig til at føle, at jeg ikke kan gøre noget forkert. At jeg er god nok. En sjælden følelse i mig. Hella sagde, at når hun har pyntet op til jul, er det som om julestemningen har været lidt nemmere at finde.
Dét var stikordet for mig. Jeg gik i skabene, og fandt samtlige kasser med julestads frem. Nu er der julepynt overalt i min lejlighed. Der følger mange minder med julepynten. Rigtig hyggeligt at tænke de samme tanker igen.


Her er det julepynt, jeg har valgt at bruge i 2016.


Englespillet fra ca. 1984. Jeg mindes, at min farmor og farfar havde en sådan, og jeg elskede den, så selvfølgelig skulle jeg selv have en, da jeg fik mit eget hjem. Nogle mener, klokkerne driver dem til vanvid. Ikke mig!


Jeg har fire vinduer som dette. Stjernerne er lavet i år.Julemanden og hans kone fra 1984 har haft fast plads på TV'et. Men så kom fladskærmen, og så måtte de stå under TV'et. Hendes stol er gået i stykker til i år, så jeg må se, om jeg kan reparere den.Min mormor lavede denne til mig for ca. 35 år siden. Der er forsvundet et filthjerte i midten, men derfor skal den da stadig hænge på min dør.
Der var engang en forretning i Mosbjerg, der hed Nisseland. Her kunne man købe nisser året rundt. Denne fik jeg af mine dagplejerkolleger.

Køleskabsmagneter

Maren har fået selskab af to små nisser i opgangen.

Min mor kom for mange år siden med disse to engle til mig. Mor sagde, at de ville passe på mig. Eftersom min mor døde for en måned siden, bliver dette min første jul uden min mor. Englene betyder derfor særlig meget for mig i år.

I Nissebanden på Grønland er der to magiske ønskesten. Når man slår dem sammen, kan man få alle ønsker opfyldt. Jeg husker ikke, om det er Daniel eller Mads, der har lavet ønskestenene, men måske skulle jeg prøve at slå dem sammen og se, om jeg kan få et ønske opfyldt.


Salt og pebernisserne der hører til på bordet hele december


Dette er muligvis det ældste julepynt, jeg har. Jeg købte hytten, der er til fyrfadslys, da jeg flyttede hjemmefra. Det lille hus ved siden af, hørte ikke oprindeligt til hytten, men jeg satte dem sammen, og kaldte det lille hus for hyttens das. Her 33 år senere er det utænkeligt at skille de to ad.
Georg Jensens juleuro 2014 fik jeg i (selvvalgt) julegave af min arbejdsgiver. Den har endnu ikke virket, men måske er det i år, at jeg skal prøve at blive kysset igen.


Jeg er også selv pyntet, når jeg går ud.


Rigtig god december til alle der måtte læse med, og husk nu at pynte op overalt så julestemningen kan indfinde sig.

Ingen kommentarer: