16. september 2017

Maleri af Tobias

Efter de vellykkede malerier med lys og skygge fik jeg atter lyst til at male en af mine kære. Det er jeg begyndt på mange gange, men har givet op efter noget tid. Der er noget særlig svært ved at male mennesker, man elsker. For mig er der i alt fald.
Mit udgangspunkt var at fortsætte med lys/skygge effekten, så jeg gennemgik utallige fotografier af mine guldklumper. Jeg bearbejdede dem i mit grafikprogram for at finde muligheder. Oftest er der ikke kontrast nok, og jeg kunne ikke fremkalde det. Men dette fotografi af 2-årige Tobias fra 2015 fik jeg et godt resultat med.

Jeg har fotograferet lidt undervejs, så man kan se, hvordan jeg arbejder med det.

Først har jeg tegnet de områder op, jeg vil have med.


Så er de øvrige områder malet svagt op, da det betyder noget for samspillet mellem lys og skygge.

Detaljerne i ansigtet indarbejdes. Næsen og overlæben driller mig, og jeg maler det om mange gange. Jeg ser det forkert, og kan derfor ikke gengive det. Det er først, efter jeg har vendt og drejet en næse og set lysets forandring på den - alt sammen inde i hovedet - at jeg helt forstår, hvad det er, jeg skal se. Samme med overlæben. Jeg satte mig simpelthen udenfor i den friske luft uden maleriet og fordybede mig i disse tanker.


 Her er så det endelige resultat:


Jeg er såå stolt! Jeg synes, det er superflot :)))
 

Ingen kommentarer: