17. november 2017

Bucket list punkt gennemført - Prøve en diæt (keto, vegetar, vegan eller lignende) i en måned

Kartoffeldeller med persille

At prøve en diæt (keto, vegetar, vegan eller lignende) i en måned er på min bucket list, og den kan jeg nu afkrydse. 

Jeg har levet rent vegansk i 11 dage, og selv om det ikke er en måned, er det nok til, at jeg ved hvad det indebærer. Det var været lærerigt og meget inspirerende. Jeg, der normalt ikke gider lave mad, glædede mig til at gå i køkkenet hver dag.

Der er rigtig mange gode retter indenfor det veganske køkken. Retter jeg aldrig har prøvet før, og som jeg ikke ville have tænkt på, hvis ikke jeg havde gennemført dette punkt. Jeg vil helt klart fortsætte med at lave veganske retter imellem andre retter.Rødbedespread med peberrod

Pestoknuder med solsikkekerner

Vegansk marengs - helt uden æg. Lavet på aquafaba.

Farmors veganske krydderost

Fuldkornspasta med kødfrisauce

Indbagt morsbrød - fordi det ikke er fars ;)

Tidsforbruget omkring vegansk mad kom bag på mig. Jeg vurderer, jeg har brugt 3-4 timer hver dag. Det ville naturligvis blive mindre, hvis jeg fortsatte med at leve vegansk i måneds- eller årevis. Indkøb kan ikke lige klares i den nærmeste Rema, da en del varer kun fås i specialforretninger eller online. De mange grøntsager skal skrælles, hakkes, snittes, svitses, koges, blendes osv., hvilket også tager en del tid. 

Jeg oplevede ikke forandringer i min krop under eksperimentet. Det troede jeg, at jeg ville. Måske det også hænger sammen med, at det trods alt kun var i 11 dage.

Jeg stoppede, da jeg lavede to retter i træk, der smagte aldeles forfærdelige, og måtte smides ud. Jeg var sulten og stod overfor endnu nogle timer i køkkenet, før jeg kunne få noget at spise. Da løb min tålmodighed ud.

Ingen kommentarer: