10. januar 2018

Bucket list punkt gennemført - Strikke en flot trøje til mig selv

Min allerførste hjemmestrikkede trøje
Jeg havde strikket lidt, da jeg lavede min bucket list. Det havde været ting, der ikke krævede en opskrift, men som jeg selv kunne regne ud. Med bucket list'en blev det så et mål, at jeg skulle strikke en trøje til mig selv, og det punkt er nu nået.

Jeg kiggede på mange opskrifter - den ene sværere at forstå end den anden. Fik opskrifter tilsendt af en veninde, der er rutineret strikker, i Kolding. Talte med en skytteveninde, der er lidt mindre nybegynder end jeg. Og så løb jeg på en opskrift, der lige var mig. En begyndertrøje med mulighed for avancering efterhånden som man bliver fortrolig med teknikken. Perfekt!

Trøjen skal strikkes oppefra og ned, og dermed kan man prøve længden af undervejs i stedet for at gætte. Den er med raglan ærmer, og alle afsluttende kanter kan laves, som man lyster. Opskriften er lavet af Liselotte, der blogger på "Slagt en hellig ko", men jeg fandt opskriften på Ravelry.Jeg startede med størrelse XXL. Min strikkefasthed blev testet, og den så ud til at passe. Det samme gjorde målene til str. XXL på mig. Da jeg nåede ned omkring maven, kunne jeg konstatere, at den var aaaaalt for stor. Hvis jeg er str. XXL, var trøjen str. XXXXXL!

Om igen... Denne gang strikkede jeg efter str. S, og skiftede til halv størrelse af de tidligere rundpinde. Det tager altså en del tid, før en nybegynder når helt ned til mavestykket, så det krævede tålmodighed at nå dertil, hvor jeg kunne se, om den nu passede. Men det gjorde den! Juhuu!

Nu ved jeg, at jeg kan strikke en trøje, at jeg kan følge en opskrift, og hvordan min strikkefasthed nogenlunde er. Der er stadig masser af lære, men jeg er godt på vej.

Jeg bruger min trøje flittigt, og bliver glad og stolt hver gang jeg kigger på den :)

Ingen kommentarer: