24. februar 2020

Rejseplaner 2020

Indenfor mindre end et år har jeg mistet fire alt for unge kvinder i mit liv. Tre af dem døde af kræft, og heraf var de to helbredt for brystkræft ligesom jeg, men så kom brystkræften tilbage, og så gik det hurtigt.

Det er derfor både uhyggeligt og ret naturligt, at jeg mere eller mindre bevidst kører to simultane planlægningskalendere.

Den ene handler om langtidsplanlægning som fx, at jeg snart skal søge ind på universitetet og tage en kandidat der over de næste fem år.

Den anden handler om at opfylde så mange drømme som muligt, inden jeg risikerer at få tilbagefald med brystkræft. Min næste samtale er i juli, så det er første risikodato. Indtil da er jeg godt i gang med at planlægge at komme ud og opleve verden.


Madeira/Portugal
I foråret har jeg købt en charterrejse af Bravo Tours til det portugisiske territorium Madeira. Jeg har ikke været i Portugal, og eftersom jeg tæller både lande og territorier, får jeg to kryds på min rejseliste.
Egentlig er jeg ikke meget for charter, men jeg har tre hårde uger forud for rejsen, så det passer fint med en afslappende uge i varmen her i foråret.

Udsigten fra hotellet på Madeira, Portugal


Rusland
Når engang eksamen er overstået, og jeg (forhåbentlig) har fået min studenterhue på og har fået søgt ind på en videregående uddannelse, tager jeg til Skt. Petersborg med Akademisk Rejsebureau. Det er en guidet tur, som er det, jeg mest har brugt på mine rejser. Der bliver altså masser af oplevelser hver dag, og vi er en flok, der følges ad, selv om jeg reelt rejser alene. Jeg har kredset omkring Rusland i mange år, men de har gjort det meget besværligt at rejse ind i landet. Lige nu har de lukket op for ophold i Skt. Petersborg i op til en uge uden visum, og derfor kommer jeg nu endelig til Rusland - altså med mindre de igen laver reglerne om.

Katarinapaladset i Skt. Petersborg, Rusland

Singapore
Det er endnu ikke booket, men planen er, at jeg tager på en længere rejse rundt i det sydlige Asien og nordlige Australien i min sommerferie. Jeg arbejder sammen med Anders i Jysk Rejsebureau i Aalborg om det, og det er helt vildt fedt at trække på hans erfaringer fra områderne. Mit første stop her bliver Singapore. Det er et land, der reelt også er een stor by. Jeg ser derfor Singapore til fods.

Gardens by the bay med hotellet med et skib på toppen i baggrunden i Singapore


Australien
Næste stop bliver Darwin i Australien. Jeg planlægger dagsture til nationalparker, byen til fods og så ser jeg, hvad jeg ellers finder på. Australien bliver mest naturoplevelser.

Kakadu nationalpark ved Darwin, Australien


Indonesien
Næste stop bliver Bali i Indonesien. Jeg vil bo to steder på Bali, nemlig i Ubud hvor de vigtigste oplevelser er i nærheden, og derefter et sted langs kysten med afslapning. Indonesien bliver mest naturoplevelser.

Risterrasser ved Ubud på Bali, Indonesien


Malaysia
Sidste stop inden hjemrejse bliver i Kuala Lumpur, hvor jeg vil bo i Chinatown, der er den mest autentiske del af Malaysias hovedstad. Byen skal ses til fods, og jeg skal have fundet vej ud til Batuhulerne.

Kuala Lumpur skyline med bl.a. Petrona Towers

Alt dette når jeg, inden jeg starter på AAU den 1. september 2020. Det bliver fantastisk!

2 kommentarer:

Lone sagde ...

Det lyder virkelig spændende �� Vi rejser til Madeira i morgen og glæder os helt vildt. Der skulle være så smukt på den ønskede.
Bali var vi på sidste forår. Lækkert meeen også knap så idyllisk som beskrevet mange steder. Men 15 gode dage og verdens sødeste befolkning. Vi boede 3 steder, først i Seminyak, en by med virkelig kog på�� Derefter i Ubud til sidst i Lovina Beach. Det sidste sted, kunne vi godt have undværet, der var intet overhovedet at foretage sig ud over liggestolen. Men alt i alt en dejlig tur��
God rejse, du fortjener det SÅ meget❤Kram fra mig

Koh-I-Noor sagde ...

Tak skal du have, Lone, og rigtig god tur til Madeira i dag. Du må sende billeder og anbefalinger bagefter. Der er nogle fantastiske klipper på Madeira, som bestemt er et besøg værd. Om det er muligt at vandre på dem, er jeg ikke klar over.