18. april 2020

Coronaisolation dag 38 og studiesituationen

Når aprilsolen står op, bliver nattefrosten på græsstråene til fine vandperler
Jeg har nu været isoleret alene i 38 dage, og om to dage bliver jeg "løsladt". Jeg tilhører de afgangsklasser, der skal gøre klar til eksamen. Det bliver en meget reduceret eksamen. Jeg skulle have været til ti eksamener, men nu skal jeg kun til tre: 

1. Skriftlig dansk A
2. Skriftligt engelsk A eller samfundsfag A
3. Forsvar af SRP (studieretningsprojekt)

Jeg har det godt med ikke at skulle til ti eksamener. Jeg er meget pligtopfyldende og aktiv i den daglige undervisning, så der er ingen problemer i at vurdere min viden og indsats. Faktisk synes jeg, det er langt mere rimeligt, at årskaraktererne vægter så meget, som de kommer til i år - hvis man vel at mærke bedømmer eleverne på indsatsen gennem hele skoleforløbet.
Der er elever, der udnytter systemet til det yderste for at score høje karakterer ved ikke at deltage før til allersidst og dermed skabe et falsk billede af at have oppet sig.
Jeg har set en kynisme i den retning, der er rystende, og ikke burde kunne lade sig gøre. Jeg har ikke mulighed for at forbedre mine karakterer ved at være mere aktiv i undervisningen den sidste måned, fordi aktiv deltagelse er min standard. Måske er det os aktive elever, der er dumme, men hvad vil det gøre ved undervisningen, hvis alle tier indtil den sidste måned?

Især forsvar af SRP vil jeg gerne, for det er den eneste mulighed for at få respons på mit 34 sider lange projekt om "De Røde Khmerers magtovertagelse i Demokratisk Kampuchea". Jeg har skrevet den med udgangspunkt i og metodevalg fra fagene Engelsk A og Historie A.

Piletræet står med fine gæslinger lige nu, og kontrasten mod den meget blå himmel er vidunderlig.
I øvrigt taget på dronning Margrethes 80 år fødselsdag den 16. april 2020.
Mine planer for fremtiden har svinget undervejs, men min 1. prioritet på de videregående uddannelser bliver HA/Erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet. Kandidaten bagefter bliver formentlig cand.merc. i en eller anden variation fx cand.merc.aud. (revisor). Jeg elsker at fordybe mig i kompliceret matematik og finde vejen igennem det lidt ligesom at løse gåder eller finde vej i en labyrint. Derudover elsker jeg at fordybe mig i sprog og kommunikation, og jeg forestiller mig, at de to evner vil komme mig til gode, når de mange projekter på AAU skal bearbejdes og skrives. Jeg har nydt de større skriveprojekter på gymnasiet, og jeg forestiller mig, at det er sådan, det meste arbejde foregår på uni. 

Jeg har ikke besluttet mig for mine øvrige studieprioriteter endnu. Mere indenfor økonomi og måske noget kommunikation/sprog bliver det formentlig. Jeg forventer dog ikke problemer med at nå adgangskravet til favoritstudiet, så resten er ren formalia og for en sikkerheds skyld. Jeg har naturligvis ;) lavet Excelark med samtlige karakterer, jeg har fået gennem studiet, adgangskrav på forskellige uddannelser, beregninger på afgangsbevis osv. Jeg har lavet mange scenarier i de ark, og der skal ske noget højst usædvanligt for, at jeg ikke opfylder karakterkravet til HA-studiet.

Engkabbelejer står lysende smukke i solen ved et vandløb i Rododendronparken i Brønderslev
Da jeg skrev mit seneste blogindlæg, var jeg ærgerlig over, at DM i pistolskydning blev aflyst. Det er jeg stadig, for min træning var optimal, og den guldmedalje var min, men jeg har siden fundet ud af, hvor alvorlig denne coronavirus skulle tages.

Rejseplanerne er også udfordrede. Min påskeferie på Madeira blev ikke til noget, så nu krydser jeg fingre for mine sommerrejser. Da det godt kunne ende med, at jeg ikke kommer ud at rejse foreløbigt, har jeg investeret i nogle lækre havemøbler i stedet. Det skal jo være lækkert at have ferie, uanset hvor det er. Så nu er jeg klar til en lun og skøn sommer i Danmark. 

Det fantastiske vejr, vi har været velsignede med i denne krisetid, har haft stor indflydelse på humøret og energien. Jeg har gået mange kilometer i solskinnet, eller blot siddet på en af mine terrasser og sanset. Og så kom jeg forleden i tanke om, at jeg jo har en godt kamera! Så det blev gravet frem og støvet af, og de sidste par dage har det været med mig, som billederne i dette indlæg viser. Det er så fin en anledning til at gå udenfor. Der er altid noget at fotografere, og man ser bare mere og bedre, når man leder efter gode motiver. 

Ingen kommentarer: